Biologisch in Oeganda

De potentie voor biologisch geproduceerd voedsel uit Afrika is enorm.Vruchtbare grond in overvloed, en het overgrote deel van het voedsel is bij gebrek aan intensivering van de landbouw milieuvriendelijk verbouwd. Oeganda is Afrikaanse koploper op het gebied van biologisch geproduceerd voedsel  (296,203 ha), gevolgd door Tunesië (154,793 ha) en Ethiopië (140, 308 ha).

Als Afrika-correspondent van de Krant van de Aarde onderzoek ik maandelijks een bepaald onderwerp. Deze keer dook ik in de wereld van biologisch verbouwd voedsel. Wat zijn de obstakels, en waar liggen kansen?

Klik op de afbeelding om het artikel over biologisch voedsel in Afrika te lezen (op pagina 34-35)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actueel en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s