President Museveni rapt

Er is een nieuwe rapsensatie opgestaan in Afrika. Hij komt niet uit een ghetto en is ook niet van de straat, maar rechtstreeks afkomstig uit het presidentieel paleis..

Oeganda’s president Yoweri Museveni, 65 jaar, bestormt de hitlijsten met zijn nummer “U want another rap?”. Over een aanstekelijke beat zingt El Presidente in een mix van Engels en het lokale Runyankore. De populaire rap dreunt door het hele land. In Oeganda wordt Museveni ondertussen ‘de oudere versie van Busta Rhymes’ genoemd.

Rap-coupletten
In de coupletten wordt het persoonlijke leven van Museveni uitgelicht, en vooral zijn harde werken en ijzeren discipline. In het Engels vertaalt komt het hierop neer: “He was given a
knife/Gave it to the people who harvested millet/Gave the millet to the cattle keepers who gave him a cow /Which he took to the king/ The king gave him a wife.”

Enorme hit
Het nummer is een erorme hit in Oeganda en wordt gedraaid in discotheken, gedownload als ringtone en bekeken op YouTube. Maar er is ook kritiek. De oppositie zegt dat het land allesbehalve een nieuwe rap nodig heeft, en zien liever beter leiderschap. In Oeganda ontbreekt de meest basale infrastructuur en het gemiddeld inkomen ligt op 3dollar per dag.

“Your rap is crap”
De oppositiegroepen reageerden snel op het nieuws, en beloven binnenkort een nieuwe rap op de markt te brengen. De titel? “Your rap is crap”. To be continued..

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actueel en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s