Wereldreizen vanuit je stoel met CityOneMinutes.orgHoe ziet Rio de Janeiro eruit om vier uur s’middags? Is Shanghai nog steeds buzzing om half zes s’ochtends? En wat is de realiteit van 24 uur in Kampala? De site www.cityoneminutes.org  geeft je een sneak preview van het leven in een wereldstad naar keuze.

Je krijgt een unieke en persoonlijke impressie van het leven in de stad dat kunstenaars over de hele wereld hebben vastgelegd in één minuut. In City One Minutes is het leven in elke stad verdeeld in 24 portretten van een minuut, die elk een uur van de dag verbeelden.  

Browsen door het stadsleven
Op de site kan je op verschillende manieren door tijd en plaats browsen. Door bijvoorbeeld  24 uur lang (= 24 filmpjes van een minuut) te kijken naar het leven in Ouagadougou. Of het leven te ontdekken in verschillende steden om drie uur s’nachts. Of alle filmpjes bekijken naar datum van inzending, waardoor je kijkt naar een mozaïek van stedelijk leven op de wereld.

Reis door herinneringen
Als ik niet kan slapen, of niet wil slapen, in een dromerige staat ben of helemaal niks beters te doen heb, kijk ik vaak even op de site. Ik maak een reis door mijn herinneringen en loop weer langs het zilte zeewater in tropisch Accra, zit in de overvolle bus vol muziek en lachende mensen in Havana, of zie de schakende oude mannetje op het karakteristieke plein van Sarajevo. Hoewel de website eigenlijk de enormheid van de wereld vastlegt, krijg ik er een fijn, vertrouwd gevoel van. De wereld is hardstikke klein en nog nooit zo dichtbij geweest.

Hieronder een still van een prachtig filmpje uit Kathmandu tussen 0600 en 0700. Dit soort kleine momentopnames zijn als kunst zo mooi. Ik krijg er zin van om naar Nepal te gaan. Maar eerst Kampala. Verwacht binnenkort een minuutopname uit die hoofdstad 😉

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Actueel en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s